Aller au contenu

Over ons

Animed Solutions

AnimEd Solutions is een team van gepassioneerde dierenartsen! Onze missie? Om eigenaren van huisdieren te voorzien van hoogstaande educatieve informatie van onbetwistbare deskundige kwaliteit, zodat ze optimaal kunnen samenwerken met hun dierenartsen. Geïnformeerde mensen voor gezonde viervoeters!

LINK NAAR PETCHANNELS

Ons team

Virginie Goffaux, vétérinaire AnimEd Solution

Dr. Virginie Goffaux

Ik kom oorspronkelijk uit Luik, maar ben toen ik 5 jaar was naar de Verenigde Staten (in Tennessee) verhuisd. Het was daar dat ik mijn diepe liefde voor dieren ontwikkelde. Gepassioneerd door de natuurwetenschappen, behaalde ik een bachelor in biologie en vervolgens mijn doctoraat in de diergeneeskunde aan de universiteit van Tennessee in Knoxville. Ik heb vele jaren gewerkt als huisarts voor huisdieren, paarden en zelfs productiedieren. In 2003 keerde ik met mijn gezin terug naar mijn vaderland. Ik heb mijn veterinair equivalent diploma behaald aan de ULG in Luik en heb daarna gewerkt als universitair hoogleraar biologie, in de internationale bedrijfsontwikkeling en in de veterinaire en menselijke farmaceutische industrie.

Geraakt door de statistieken die het toegenomen lijden van de veterinaire beroepsgroep en de geleidelijke afname van de gezondheid van huisdieren als gevolg van de rijkdom aan valse informatie online benadrukken, heb ik in 2019 besloten om AnimEd Solutions te creëren.

Mijn kinderen en mijn twee katten, Tally en Annie, steunen mij in mijn missie om huisdiereigenaren te helpen hun kleine schatjes gelukkig en gezond te houden.

Dr. Ellis Nerése

Ik ben een algemene dierenarts. Ik behaalde mijn bachelordiploma diergeneeskunde aan de Katholieke Universiteit Leuven en vervolgens mijn masterdiploma aan de Universiteit van Luik. In 2017 ben ik begonnen met mijn klinische werk in een diergeneeskundig centrum in Dour, samen met verschillende dierenartsen, dankzij wie ik mijn vaardigheden heb kunnen verdiepen op het gebied van spoedeisende hulp, chirurgie, interne geneeskunde en diverse consulten.

In 2018 ben ik toegetreden tot de Brusselse apotheek van de Stichting Prins Laurent (die diergeneeskundige zorg biedt aan mensen in precaire situaties). Ik werk ook samen met Dr. Evrard de Braine-l’Alleud en in een nooddienst in Nijvel.

Op dit moment verdeel ik mijn tijd tussen de veterinaire consulten van de Stichting Prins Laurent en het kantoor van Dr. Evrard en het veterinaire adviesbureau voor AnimEd Solutions.

Dr. Pieter Vanacker

Pieter is in 2003 afgestudeerd aan de Ugent in Merelbeke en is vervolgens als dierenarts begonnen in Kapelle-op-den-Bos.Op dat moment verzorgde hij zowel gezelschapsdieren als landbouwhuisdieren.

In 2008 richtte hij samen met Dorien Nees Dierenartsencentrum Anthemis op.Vanaf 2009 volgde hij een driejarige opleiding Vakdierenarts Gezelschapsdieren waarbij hij zowel een opfrissing kreeg van de bestaande aandoeningen en technieken, evenals een waaier aan nieuwe ontwikkelingen en technieken in de diergeneeskunde.

Geleidelijk aan werd de praktijk verder uitgebouwd, waardoor er meer vraag kwam naar specialisatie met als gevolg dat hij zich toen vooral is beginnen focussen op de oogheelkunde en de algemene geneeskunde en chirurgie van de gezelschapsdieren.

Sinds 2016 heeft hij zich verder verdiept in de fysiotherapie en revalidatie van gezelschapsdieren. Hiervoor behaalde hij een diploma aan de UGent en het Canine Rehabilitation Institute. Sinds 2019 is hij ook acupuncturist voor gezelschapsdieren. Daarvoor behaalde hij de certificaten aan het Canine Rehabilitation Institute. Sindsdien houdt hij zich voornamelijk daar mee bezig: Dieren hun pijn wegnemen zodat ze terug goed kunnen bewegen en gelukkig worden.

Bijkomend staat hij aan het hoofd van het wetenschappelijke comité en fungeert hij als wetenschappelijk vertaalconsultant voor AnimEd Solutions.

Zelf heeft hij een hond, een Jack Russel Terriër, Ronnie. In juli 2020 overleed zijn andere hond, Papoef, een Berner Sennen van bijna 6 jaar aan kanker. Daarnaast is hij getrouwd met Carmen en trotse vader van Lio, Stan, Noa, Ella en een 5de kindje dat onderweg is.

Onze missie

In bullets, maak het interessant om te lezen!!

ANIMED’s missie bestaat uit twee componenten:

  1. de gezondheid en het welzijn van dieren verbeteren.
  2. dierenartsen ondersteunen.
 

Het doel van ANIMED is niet het vervangen van de expertise en de aanbevelingen van dierenartsen. Wel is het de bedoeling om dierenartsen te ondersteunen. Dit door eigenaars te onderwijzen en zo het bewustzijn en het begrijpen van essentiële zaken in verband met de gezondheid en het welzijn van het huisdier te vergroten. We stellen ook enkele vragen voor die eigenaars aan hun dierenarts kunnen stellen met betrekking tot hun eigen huisdier. Dit verbetert de communicatie en de sazmenwerking tussen de eigenaar en de dierenarts wat uiteindelijk leidt tot het beste gezondheidsplan voor elk individueel dier.
Verschillende websites bieden informatie van ‘experten’ aan die eigenlijk niet afkomstig zijn van dierenartsen of gekwalificeerde experten in een bepaald vakgebied. Deze ‘experten’ geven echter wel advies over de gezondheid en het welzijn van het dier. Sommigen stellen diagnoses op basis van vage symptomen die ingetikt worden in een zoekmachine. Anderen raden huis-tuin en keukenmiddeltjes aan voor verschillende symptomen en kwaaltjes. Nog anderen gebruiken sociale media om gevaarlijke trends te verspreiden. Voorbeelden hiervan zijn de anti-vaccinatie beweging en de veganistische beweging voor huisdieren. Deze zijn niet gebaseerd op wetenschappelijk bewijs, zijn een ernstig risico voor dieren en zijn nadelig voor dierenartsen.
Het doel van ANIMED is om eigenaars te motiveren om hun dierenarts als eerste te raadplegen bij vragen of bezorgdheden in verband met hun huisdier. Dit in plaats van te vertrouwen op mogelijks foute of misleidende informatie die op het internet terug te vinden is. Deze informatie kan namelijk gevaarlijk zijn voor het welzijn van uw dier en het creëert vaak spanningen en misverstanden tussen de eigenaar en de dierenarts.


ANIMED benadrukt dat elk dier behandeld moet worden als een individueel dier dat specifieke noden heeft. Deze noden zijn gebaseerd op leeftijd, ras, omgeving, de aanwezigheid van ziekten en verschillende andere parameters. Er bestaat namelijk geen aanbeveling die geldt voor elke hond of elke kat. Onze belangrijkste boodschap is dat de dierenarts altijd in de beste positie verkeerd om de eigenaars te adviseren over de gezondheid en het welzijn van hun specifiek dier.nIn geen enkele omstandigheid biedt ANIMED online diagnoses of behandelingsplannen aan aan individuen. Indien er geen gevestigde relatie tussen de klant, de patiënt en de dierenarts aanwezig is, is dit in strijd met de veterinaire ethische code.


Expertise en betrouwbaarheid
De informatie die ANIMED aanbiedt komt uitsluitend van experten in een bepaalde vakgebieden en/ of is gevalideerd door een onafhankelijk wetenschappelijk comité. In verband met de e-Expo: alle expert dierenartsen zijn gecertificeerd door de diergeneeskundige medische raad van Europa, Amerika, Groot-Brittannië of andere diergeneeskundige specialisatiecolleges van elders in de wereld. Vooraleer het publiekelijk wordt gemaakt, wordt ALLE gezondheid gerelateerde informatie beoordeeld en gevalideerd door een wetenschappelijk comité dat is samengesteld uit onafhankelijke dierenartsen.


ANIMED zorgt ook voor de algemene bewustmaking van andere bronnen van informatie van hoge kwaliteit die worden ontwikkeld door onze strategische PARTNERS of andere bronnen van gekwalificeerde externe experten.
ANIMED voorziet enkel de meest actuele informatie gebaseerd op gevalideerd wetenschappelijk onderzoek en op de beste uitoefeningen in het verzorgen van dieren.